Hypotheekrente

Wat gaat de hypotheekrente doen voor de komende periode? Zekerheid is er nooit. Mijn indicatie is als volgt:

De hypotheekrente voor de kortere rentevaste perioden zullen naar verwachting nog tot media 2019 laag blijven.
De hypotheekrente voor de lange rentevaste perioden zullen naar verwachting nog tot medio 2019 stabiel blijven. Door een beperkte groei van de economie is een lichte groei logisch maar de concurrentie op de markt zal de groei van de rente nog tegenhouden.

Er zijn vooralsnog teveel onzekerheden waardoor niet is aan te geven of na genoemde periode de rente wel zal stijgen. 

Volg de hypotheekrente daarom kritisch. Vooral als eerst de langlopende rente stijgt en daarna pas de kortlopende rente. Neem tijdig actie. Wachten kan echter lagere kosten opleveren voor het omzetten van de rente.