DNB: gemiddelde hypotheekrente stabiliseert

Soms moet je een bericht goed lezen om te weten wat er eigenlijk staat. De kop van dit artikel weerspiegelt bijvoorbeeld niet de bedoelde inhoud.
De Nederlandse Bank heeft een nieuwsbericht de wereld ingestuurd met de kop ” SNB: hypotheekrente stabiliseert”.

Het zou kunnen dat ik het artikel niet goed lees. Uit de kop zou ik af kunnen leiden dat de rentes in de markt stabiliseren. Als ik de inhoud drie keer doorlees dan staat er iets anders. De gemiddelde hypotheekrente van de door klanten gesloten hypotheken is gestabiliseerd. Klanten verwachten dat de hypotheekrente nu op een dieptepunt staat en sluiten nu de hypotheek (over) met een langere rentevaste periode. Het gemiddelde stijgt dus daardoor en het zegt nog niets over de hypotheekrente in de markt zelf.

U kunt de menigte volgen. Of u kunt eerst eens een goed gesprek aangaan met een Ć©chte financieel adviseur die nog eens goed gaat kijken naar uw hypotheek. Of lees zelf eens wat meer berichten. Laat u niet misleiden. Blijf kritisch.