Boek: PRESENTEER vol zelfvertrouwen, zonder stress.
Auteur: Jeroen Stoffels
ISBN: 978-94-90969-18-9

Er zijn heel veel boeken over presenteren. Dat zijn meestal boeken over het presenteren zelf. Dit boek gaat over jezelf presenteren in algemene zin en de stress die daarmee gepaard gaat. De schrijver geeft methodes hoe je met deze stress om kunt gaan, hoe je je goed voor kunt bereiden en met vertrouwen je presentatie kunt doen. De methodes die de schrijver aangeeft zijn in de praktijk bewezen methodes.

Het boek is beeldend geschreven waardoor je al snel begrijpt waar het over gaat. Het geen roman. Je moet herkennen wat de schrijver aangeeft en je moet iets met de inhoud willen doen. Daarom moet je mogelijk het boek meerdere keren nog eens doorlezen om je te focussen op de oplossingen omdat je stress af moet leren. Dat kost tijd.
Hij beschrijft stress. De oorzaak en de reden van stress. De functies van stress (die zijn er). En hoe je de stress goed kunt sturen middels zijn methodes.
Stress kan opkomen door een ervaring uit het verleden. Door een bepaalde trigger die je niet altijd zelf herkend kan de stress soms moeilijk onder controle worden gebracht. Dit boek met haat methodes kan daarbij helpen.

Naast het onderwerp stress wordt een hoofstud besteed aan het zelfvertrouwen met een beproefde methode om die te verbeteren. (Dit gedeelte had iets uitgebreider gemogen).

Het boek geeft een opzet hoe je je voorbereid op een presentatie, hoe je een opzet maakt, etc. Alle stappen worden kort doorgenomen.

Over de schrijver:
Jeroen Stoffels is een zeer ervaren coach. Hij is eigenaar van harttrainen.nl (stressreductie en coaching) en hij heeft is deze hoedanigheid veel expertise opgebouwd.

Per saldo vind ik het een goed boek zeker voor deze prijs.